Werken bij ons

Wil je graag de handen uit de mouwen steken? Gasten ontvangen, maaltijden bereiden, groente verbouwen of duurzame producten maken? Bij VeerMestreech van Stichting Philadephia Zorg geloven we in gelijke kansen voor iedereen. Wij bieden leerwerkplekken en dagbesteding in ons restaurant, de kloostertuin en ons creatief atelier. Daarbij word je natuurlijk goed begeleid door onze zorg- en horecaprofessionals.

Je kunt bij ons een leerlijn volgen in de horeca, groenvoorziening, facilitair werk of thuisverzorging, waarbij je een branche-erkend certificaat kunt behalen. De deelnemers van ons leerwerktraject stromen soms ook door naar een baan. Je doet bij ons werkervaring op in de praktijk en daarnaast krijg je vakinhoudelijke lessen, in bijvoorbeeld hygiëne en werknemersvaardigheden. Lees hier het inspirerende verhaal van Charissa, die kon doorstromen naar een baan in de horeca.

Restaurant VeerMestreech
In ons gezellige restaurant wordt hard gewerkt. Onze koks maken heerlijke streekgerechten, zoals diverse soepen en stoofgerechten, die passen bij het seizoen. Onze vriendelijke bediening brengt het heerlijks naar de gasten en neemt de tijd voor een praatje. We werken met verse ingrediënten uit onze eigen tuin, in een gezellig team onder begeleiding van onze chefkok.
Dankzij keukenmethodiek Horeko, waarbij de werkbeschrijvingen ook in afbeeldingen worden weergegeven, kun je binnen de kortste keren zelfstandig aan de slag. Ben jij niet zo’n keukenprins(es), maar sta je liever tussen de mensen? Wij zoeken gezellige bedieningsmedewerkers! Het kassasysteem maakt het mogelijk dat elke deelnemer bestellingen kan opnemen en afrekenen.


Leerwerktraject Horeca
Wil je je verder ontwikkelen in de horeca? Dan kun je bij ons een leerwerktraject starten als keuken- of bedieningsassistent. In de keuken leer je planningen maken, ingrediënten verzamelen en eenvoudige gerechten bereiden. In de bediening leer je tafels klaarmaken, afruimen en natuurlijk gasten ontvangen. Je opleiding sluit je af met een examen, waarna je het branche-erkende diploma ontvangt van de Vakopleiding Horeca. Meer weten? Lees hier verder!

Onze kloostertuin
Genieten van het groen en met de handen in de aarde – klinkt dat als iets voor jou? Als deelnemer in onze kloostertuin help je ervoor te zorgen dat de tuin er mooi en netjes bij staat. Je plant zaadjes die je ziet uitgroeien tot kruidenplantje of groente, die we vervolgens verwerken in heerlijke verse gerechten in ons restaurant.

Leerwerktraject Groenlijn
Denk je erover om aan het werk te gaan in de groenvoorziening? Dan kun je bij ons een leerwerktraject Groen volgen. Je wordt door middel van praktijkervaring opgeleid tot assistent Groenvoorziening. Dat houdt in dat we je speciale vaardigheden aanleren, bijvoorbeeld het omgaan met gereedschap, maar je krijgt ook vakinhoudelijke lessen. Het traject sluit je af met een examen en je ontvangt een branche-erkend certificaat. Hiermee kun je doorstromen naar een vervolgopleiding of werk. We kunnen je daarna ook verder helpen met het zoeken naar een betaalde baan. 

Het creatief atelier
Kruip achter de naaimachine en maak tassen, knuffels, schorten en decoratiematerialen. In ons atelier kun jij je ei kwijt en iets maken zoals jij dat mooi vindt! Duurzaamheid staat bij VeerMestreech hoog in het vaandel, dus de producten die jij hier maakt, zijn niet alleen leuk om te verkopen, maar door het hergebruiken van materialen ook nog eens vriendelijk voor onze planeet. Jouw creaties zijn straks terug te zien in ons restaurant (denk aan mooi versierde frietzakjes, servies of tafeldecoraties) en te koop voor onze bezoekers. Echt Mestreechse producten dus!


Ben jij:

  • Een verborgen keukentalent?
  • Gastvrij en gezellig?
  • Een buitenmens?
  • Graag (creatief) met je handen bezig?

Herken jij jezelf in één of meerdere eigenschappen? Dan ben jij wie we zoeken! Bel of mail ons!

Telefoon (tijdens openingstijden): 06 – 15 31 02 38 of welkombijVeer@philadelphia.nl