Kloostertuin

Met de handen in de aarde

Bij VeerMestreech zoeken we de verbinding op. Met elkaar, maar ook met de aarde en het eten dat we nuttigen. In onze honderd jaar oude kloostertuin komt dat misschien nog wel het beste tot zijn recht. Je begeeft je tussen de geuren van onze kruidentuin; tijm, basilicum, rozemarijn en munt. Rozen, lavendel en andere bloemen sieren de borders én de tafels in ons restaurant.

Groeien en proeven
De tuin wordt verzorgd en tot leven gebracht door onze werknemers, leerlingen en vrijwilligers. Zij verbouwen groenten en kruiden die vervolgens in ons restaurant verwerkt worden tot lekkere streekgerechten. In onze grote kas groeien tomaten in verschillende vormen en smaken, aubergines en radijsjes. Langs de paden staan prachtige kleuren en geuren van rozen, lavendel en kattenkruid. Er groeien ook eetbare bloemen, sla en rucola. 

Werken in het groen
Vind jij het ook zo heerlijk om buiten te werken? Dan zijn onze tuinwerkzaamheden misschien wel de perfecte dagbesteding voor jou. Ook een goede manier om te ontdekken of werk in de groenvoorziening iets voor jou is! We gaan samen onderzoeken wat je leuk vindt en wat je nog graag wilt leren. Daarna maken we een werkplan en ga je aan de slag. Er is van alles te doen, van zaaien tot oogsten en van schoffelen tot snoeien of het maken van een composthoop.

Samen doen?
Het werk in de tuin voelt eigenlijk helemaal niet als werk en dat hebben meer mensen ontdekt! We krijgen veel hulp van buurtbewoners maar werken ook regelmatig samen met scholen uit de omgeving, zoals de Montessori basisschool en Terra Nigra praktijkonderwijs. Kinderen en jongeren helpen ons een handje en wij organiseren leuke projecten voor hen. Denk je nu: dit is een leuke activiteit voor mijn school of instelling, neem dan zeker even contact met ons op.

Hou je van afwisseling? Je kunt bij ons ook wisselen tussen de verschillende afdelingen. Dan werk je bijvoorbeeld drie dagen in de tuin en twee in het restaurant. Of misschien ga je liever aan de slag in het atelier? Wij denken graag met je mee!