OFFICIËLE OPENING

5 november jl. was het eindelijk zover: Leerwerkbedrijf ‘VeerMestreech’ werd officieel geopend! Onder toeziend oog van medewerkers, bewoners en genodigden verrichtten wethouder Anita Bastiaans en deelneemster Jolanda van Philadelphia Zorg de openingshandeling. Vanaf nu staan onze poorten echt wagenwijd open om iedereen te ontvangen. Daags na de officiële opening werd de Open Dag ook goed bezocht en genoot menig Maastrichtenaar van het prachtige gebouw, de bijzondere tuin, heerlijke proeverijtjes van de kaart en hemelse klanken van de dames van VeraSSing.

Opening
Op de dag van de opening werden de gasten hartelijk welkom geheten door Matt Hardy, beter bekend als D’n Ingel vaan Mestreech en doedelzakspeler Peter Pieters. Na een kort welkom door regiomanager Sindy Hermans was het woord aan verhalenverteller Jan Janssen. Hij nam de aanwezigen mee in een prachtig verhaal over soeur Aleida, zuster in het voormalige Ursulinenklooster, die haar droom volgde. Ze vulde haar leven in op de manier die bij haar paste, net als de deelnemers van VeerMestreech nu doen. Nadat de wethouder en deelnemer Jolanda de ingang officieel geopend hadden, zegende kapelaan Nicholas Pethuru tenslotte het gebouw en de vier binnenruimtes van het restaurant. Daarna konden alle aanwezigen, onder het genot van een hapje en een drankje, het pand en de tuin bekijken. Er waren rondleidingen door deelnemers en medewerkers die met veel toewijding over hun werk en de toekomstplannen van VeerMestreech vertelden.

Enkele reacties
Anita Bastiaans, wethouder Sociaal Domein, is enthousiast over deze mooie aanwinst voor Maastricht: “In het gemeentehuis bedenken we van alles, maar híer gebeurt het! Op deze mooie plek kan iedereen meedoen en gezien worden. Ik word hier enorm gelukkig van!”. Ook deken John Dautzenberg spreekt lovende woorden: “Als je je hart volgt, samen met anderen, dan gebeuren er mooie dingen… dan gaat de hemel open. We zagen vandaag niet alleen dé Engel van Maastricht, maar véél meer engelen: de mensen die bij ‘VeerMestreech’ wonen en werken. Daar moet gewoon zegen op rusten, dat kan niet anders. Daarom ben ik hier vandaag om samen met mijn nieuwe kapelaan te bidden en te zegenen. We hebben gebeden “Dat iedereen zich hier mag thuis voelen, dat Christus’ liefde voelbaar is”.

Trots
Sindy Hermans, regiomanager Philadelphia Werk & Begeleiding Zuid: “We zijn ontzettend blij en trots dat we VeerMestreech eindelijk aan het grote publiek kunnen laten zien! Het is een prachtige plek waar mensen hun talenten kunnen ontwikkelen en waar ze betekenisvol werk kunnen doen, midden in de samenleving, midden in Maastricht! Bij Philadelphia geloven we in onbeperkt meedoen in de maatschappij en gelijke kansen voor iedereen. Dit leerwerkbedrijf maakt het met maatwerk voor alle deelnemers mogelijk om te starten en zich van daaruit verder te ontwikkelen en te groeien. En Maastricht heeft er een fijn restaurant, atelier en mooie groenvoorziening bij!”

Kijk hier voor foto’s van de officiële opening op 5 november.

En hier voor foto’s van de Open Dag op 6 november.